301 redirect
Zoekmachines zijn belangrijker dan ooit om je website onder de aandacht te brengen. Je kunt eigenlijk niet meer om Google heen. Als je aandacht besteedt aan zoekmachineoptimalisatie, dan is een '301 redirect' de beste keuze voor domain forwarding.


Wat is een 301 redirect?De code 301 is een bepaalde status die wordt meegegeven aan een internetpagina. Een andere vrij bekende code is 404: pagina niet gevonden. Een 301 redirect is een manier om aan een zoekmachine of internetbrowser kenbaar te maken dat de pagina die wordt gezocht permanent is verplaatst.


Zoekmachines en 301 redirectGoogle logo 301 redirectWanneer je een pagina hebt verplaatst is het natuurlijk verstandig om dit eenvoudig kenbaar te maken aan de zoekmachines. Zowel Google en andere zoekmachines houden een zogenaamde pageranking bij. Bij het gebruik van een 301 redirect blijft deze ranking bewaard. Een ander voordeel is dat zoekmachines de nieuwe pagina niet registreren als 'duplicate content'.


Wat kost een 301-redirect?Een 301-redirect regel je bij AS Hosting voor slechts € 12,00 per jaar. Wij stellen de redirect graag voor je in. Zelf een 301 redirect instellen kan ook, daarvoor heb je wel een hostingpakket nodig. Voor meer informatie over het zelf aanmaken van een 301 redirect kun je terecht bij onze helpdesk